Slovenija
13298 ogledov

Pozor, Arso izdal opozorilo

Nevihtni oblaki. Shutterstock
Povečana nevarnost neurij. Nekje se že pojavljajo močnejše nevihte.

Ponekod v severni Sloveniji se že pojavljajo krajevne plohe in posamezne nevihte. Osamljena nevihta je nastala tudi v Beli krajini. Nekoliko močnejša nevihta je nastala na vzhodni strani Maribora in se pomikala proti Lenartu v Slovenskih Goricah, poročajo na Facebook profilu neurje.si.

Dodajajo, da bo neviht v prihodnjih urah predvsem na severu države vse več. Pozno popoldan in proti večeru so predvsem v Prekmurju in v delu Štajerske možna tudi krajevna neurja s točo, močnejšimi sunki vetra in nalivi.

Agencija za okolje RS je sicer že zjutraj izdala novo opozorilo: "Nekaj močnejših neviht se na severu in vzhodu Slovenije lahko pojavi že danes popoldne in zvečer, jutri pa bo možnost krajevnih neurij povečana po vsej državi."

Spremljajte radarsko sliko padavin na tej povezavi!

V napovedi za jutri vremenoslovci na Arsu sicer navajajo, da bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju 22, dnevne od 22 do 27, v južnih krajih do 30 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo nestanovitno in bolj sveže. Dopoldne bo precej sonca, predvsem sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte.

5- do 10-dnevna napoved

Nad jugozahodno Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo k nam postopno spet pritekal toplejši in bolj suh zrak, navajajo na Arsu v napovedi za konec tedna.

"Od četrtka do sobote bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, a povečini suho vreme. Jutra bodo še razmeroma sveža, čez dan pa temperature ne bodo dosegle 30 stopinj. Od nedelje naprej bo sončno in spet bolj vroče," piše na spletni strani Arsa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.