Slovenija
128 ogledov

Pozor! Arso razglasil oranžni alarm. Danes in jutri napovedan sneg.

burja Reka Pixsell
Danes dopoldne bo predvsem v Vipavski dolini pihala burja s sunki prek 100 km/h.

Danes bo na Primorskem delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, pihala bo zmerna burja. Drugje po Sloveniji bo oblačno, občasno bo tu in tam naletaval sneg. Pihal bo šibak vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma oblačno, ponekod bo občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od -2 do 3, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Predvsem v Vipavski dolini bo danes pihala burja z najmočnejšimi sunki nad 100 km/h.

"Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran bo cestni, lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno," pravijo na Arsu in dodajajo: "Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi."
 

Kot kaže bo vreme naslednji teden do torka v večjem delu Slovenije še bolj oblačno vreme. Več sonca bo od srede naprej predvsem na Primorskem in v gorah, po nižinah pa bo zjutraj in dopoldne megla.

dezurni@zurnal24.si 

 
Komentarjev 2
  • primoz.g 22:53 09.februar 2017.

    ne me fukat, sredi zime bo baje sneg padal, foock, alrarmantna NOVICA :)

  • Dare Copko 20:00 09.februar 2017.

    spet brezvezna panika la la la