Slovenija
74232 ogledov

Pozor, Arso razglasil rdeči alarm

vročina Profimedia
Agencija za okolje RS je razglasila rdeči alarm na območju Primorske.

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod. Za preostanek države namreč velja oranžni alarm. 

alarm arso | Avtor: Arso Arso
Previdnost velja tudi zaradi visokih temperatur. Predvsem na Primorskem bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Visoke temperature lahko vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Arso priporoča, da se ljudje sredi dneva in popoldne zadržujejo v senci, poleg tega pa odsvetuje velike fizične napore na prostem. Danes se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 31 do 34 stopinj, na Goriškem do 36 °C. 

To nas čaka v prihodnjih dneh

V petek bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 36 °C. V soboto bo sončno in še vroče. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici države plohe in nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. 

V nedeljo bo deloma sončno vreme, možna bo kakšna ploha ali nevihta, pravijo na agenciji za okolje. Na Primorskem bo še pihala burja. Vročina bo popustila. 

Od nedelje do prihodnjega petka pričakujemo deloma sončno vreme. Največja verjetnost za kakšno ploho ali nevihto bo na severozahodu, najmanj pa na jugozahodu, kjer bo do sredine tedna pihala šibka, občasno zmerna burja. 

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 2
  • Avatar _lolekbolek_
    _lolekbolek_ 08:22 04.avgust 2022.

    Rdeči alarm za vsako malenkost, samo da je panika :)