Slovenija
15205 ogledov

Pozor, avtocesta je zaprta zaradi nesreče

Zastoj na ljubljanski vzhodni obvoznici
1/2
PIC (cestne kamere)
Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Trojanami proti Mariboru.

Nastal je zastoj. Na prometnoinformacijskem centru priporočajo obvoz po regionalni cesti. Voznike, ki vozijo proti Ljubljani, pa opozarjajo, naj ne zavirajo in si ogledujejo prometne nesreče. Po podatkih portala uprave za zaščito in reševanje je do nesreče prišlo že pred šesto ur o zjutraj. 

"Ob 5.47 sta na avtocesti Blagovica – Trojane pred predorom Podmilj, občina Lukovica, trčili osebno in tovorno vozilo. Tovorno vozilo se je prevrnilo na bok," so objavili na spletni strani. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb, posredovali so gasilci CZR Domžale in PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite motorne tekočine in pregledali prevrnjeno tovorno vozilo

Že okrog osmih je prometnoinformacijski center opozarjal, da je zastoj tudi že na regionalni cesti, možen obvoz je tudi čez Tuhinjsko dolino ali po cesti Krtina - Moravče - Izlake - Trojane. Takšno je stanje še ob pol dvanajstih, zastoj na avtocesti pa sega že do Domžal. 

 

Zaradi nesreče je oviran promet na mariborski vzhodni obvoznici pred izvozom Maribor center proti Šentilju oviran promet.

Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah.

Zaradi poplav je popolna zapora cest: Petrina - Osilnica, Grgelj - Fara, Vinica - Učakovci, Kot - Sodevci in Kot - Grgelj. Zaprt je tudi mejni prehod Sodevci.

Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.