Slovenija
6256 ogledov

Pozor, bencin in dizel se bosta jutri podražila

Gorivo v avtu
1/6
Profimedias
Bencin bo dražji za dva centa na liter, za liter dizel bo treba od jutri dalje odšteti 1,6 centa več kot doslej.

Za liter 95-oktanskega bencina bo od jutri dalje treba odšteti 1,28 evra, kar je dva centa več kot doslej. Dizel se bo podražil na 1,233 evra za liter, kar je 1,6 centa več kot doslej. Kot je razvidno iz grafa, dizel že od avgusta 2015, torej dobri dve leti, ni bil tako drag, kot bo od jutri dalje.

 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Tudi cene surove nafte na mednarodnem trgu se nekoliko zvišujejo. Analitiki ocenjujejo, da aretacije številnih princev in ministrov v Savdski Arabiji, ki so jih v soboto pridržali zaradi suma korupcije, pozitivno vplivajo na gibanje cen črnega zlata.

Naftno črpališče | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Zaradi suma korupcije v Savdski Arabiji v soboto pridržali 11 princev, štiri ministre ter več deset bivših ministrov, med njimi enega najbogatejših ljudi na svetu, princa Alvalida bin Talala. Prijeli so jih na podlagi odločitve le nekaj ur pred tem ustanovljene protikorupcijske komisije, ki jo vodi savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman.

Decembrske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent so bile sredi dneva po singapurskem času pri 60,42 dolarja za 159-litrski sod, kar je 35 centov več kot v petek. Cena teksaške nafte, ki bo dobavljena decembra, pa je pridobila 23 centov na 55,87 dolarja za sod.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.