Slovenija
3333 ogledov

Pozor, brezplačne zaščitne maske

Zaščitne maske na prostem Profimedia
Na voljo še milijon brezplačnih zaščitnih mask.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v imenu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo samozaposlenim in mikro podjetjem z od enim do štirimi zaposlenimi razdelila še milijon brezplačnih zaščitnih mask. Poziv bo odprt do razdelitve vseh mask. Na razpis se lahko prijavijo tudi tisti, ki so maske prejeli že v okviru prvega poziva.

Maske bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji. Javni poziv je objavljen na spletni strani na tej povezavi, na poziv se lahko prijavijo tisti, ki izpolnjujejo pogoje, določene v javnem pozivu, so sporočili z OZS.

Upravičenec bo prevzel zaščitne maske osebno na območni obrtno-podjetniški zbornici, na območju katere ima sedež podjetja. Podjetje lahko na vsakega zaposlenega prejme 150 zaščitnih mask, torej lahko denimo samozaposleni prejmejo 150, mikro podjetje s štirimi zaposlenimi pa največ 600 zaščitnih mask.

Z jesenskim razpisom je OZS samozaposlenim in mikro podjetjem že razdelil pet milijonov mask.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 16:40 05.februar 2021.

    Seveda gre za Počivlaškove maske iz toalet papirja in gumic za kozarce ,ki jih nihče ne zeli saj niso uporabne niti za rit brisat,ker imajo luknje . Podarite jih zasebnemu Zavodu ISKRENI

  • popokatopetl 15:25 05.februar 2021.

    A to je spet tisto ko je kao brezplačno ampak potem knjiženo kot veika državna pomoč?