Slovenija
24 ogledov

Pozor! Čas za ugovor le še do ponedeljka

dohodnina zurnal
Če se z informativnim izračunom strinjate, vam ni treba storiti ničesar, saj bo informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba.

V ponedeljek se izteče rok za ugovor zoper informativne izračune dohodnine, ki jih je Davčna uprava RS (Durs) v drugem svežnju zavezancem poslala 31. maja. Zavezancem na Dursu svetujejo, naj natančno pregledajo informativne izračune in preverijo, ali so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino.

Če podatki v izračunu niso pravilni ali je davčna obveznost izračunana narobe, morajo zavezanci najpozneje do ponedeljka podati ugovor. Obrazec ugovora je objavljen na spletni strani Dursa.

Plačilo in povrnitev dohodnine konec meseca

Če se zavezanci z informativnim izračunom strinjajo, pa jim ni treba storiti ničesar, saj bo informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba. Preveč plačano dohodnino bodo prejeli na svoje bančne račune 26. julija, če jo morajo doplačati, pa se rok izteče 31. julija.

Več je vračil dohodnine

V drugem svežnju je Durs sicer poslal še zadnjih 486.662 izračunov, od tega 134.177 izračunov oz. 27,6 odstotka z doplačili, 314.642 oz. 64,6 odstotka z vračili in preostalih 37.843 oz. 7,8 odstotka brez vračila ali doplačila dohodnine. Skupni znesek doplačil znaša 55,1 milijona evrov, vračil pa 4,4 milijona evrov. Povprečni znesek doplačila znaša 411 evrov, vračila pa 517 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.