Slovenija
17938 ogledov

Pozor, če imate roza vozniško dovoljenje!

Vozniško dovoljenje
1/4
Žurnal24 Vozniško dovoljenje
19. januarja 2023 je datum, ko bi moral prenehati veljati eden najpomembnejših dokumentov, ki ga ima danes v denarnici še več kot tretjina upravičencev.

Stara, vozniška dovoljenja na tridelnem roza obrazcu bi morala sredi januarja naslednje leto prenehati veljati, od takrat dalje naj bi se uporabljala samo še vozniška dovoljenja, izdana na kartici.

A kot kaže, si je vlada premislila. Po neuradnih podatkih N1 naj bi rok za menjavo dovoljenj podaljšala. Pripravljala naj bi zakon, ki s katerim bi se rok za menjavo dokumenta zamaknil za deset let.

Vozniško dovoljenje | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

V začetku letošnjega leta je imelo staro, torej rožnato vozniško dovoljenje še več kot 450 tisoč voznic in voznikov, v osmih mesecih se je njihovo število zmanjšalo za okoli 150 tisoč, kar pomeni, da bi moralo do začetka naslednjega leta dokument zamenjati kar 300 tisoč ljudi.

Vozniško dovoljenje | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
V naslednjih štirih mesecih bi torej morala na upravno enoto oditi skoraj četrtina vseh voznic in voznikov, saj bi sicer ostali brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Po neuradnih informacijah N1 vlada zato pripravljala zakonski predlog, ki bo roza vozniškim dovoljenjem podaljšal rok uporabe še za deset let, do leta 19. januarja 2033. T

o je tudi skrajni rok, ki ga določa evropska direktiva in predvideva poenoteno vozniško dovoljenje po vsej Evropi.

Komentarjev 7
  • rd2dmk2 21:18 13.september 2022.

    eee..neki druzga ste pozabili... jest sem zamenjal dokument. in na novem piše da velja 10 let. torej.. bom državi plačal še enkrat dovoljenje in ga še enkrat šel menjat.. ubogi uradniki. kolk dela bodo imel.samo spet se je pokazal v ...prikaži več vsej veljali slovenki pregovor, petelin, ki prvi zapoje gre prvi v lonec. eh jebi ga..zakaj pa sem hitel, zdej sem pa ob kupček eurov, pa sem dobil vozniško in osebno v trenutku, še na kavo bi dalj časa čakal kot pa na zamenjavo dokumentov. ne vem zakaj panika .

  • lojs 13:08 13.september 2022.

    meni piše, da je veljavnost do leta 2050 ... mogoče je pa to ustavno sporno, če na dokumentu piše, do kdaj je veljavem

  • Pepe007 13:04 13.september 2022.

    Verjetno so ugotovili, da se na UE niso bili sposobni 10 let pripraviti na naval, ki bi sledil v zadnjem mesecu. Pod trenutno oblastjo pa se tudi nič takega ne dogaja, da bi se to kaj spremenilo. Počakati, da večina ...prikaži več imetnikov dokumenta umre, pa bodo zmogli. Se spomnimo, kake je kvasil predsednik vlade, ko je slabo komuniciranje povzročilo naval na bencinske črpalke? Zakaj se država ne pripravi na naval strank? Zakaj bi samo zasebni sektor mora delati kot fuknjen?