Slovenija
12 ogledov

Pozor, dela na avtocestah!

Avtoprevozniki kolona BOBO Žurnal24 main
Dars je začel drugi sklop obnovitvenih del na avtocestah.

Skupno namerava Družba za avtoceste RS letos obnoviti nekaj več kot 42 kilometrov vozišč avtocest in hitrih cest.

Zdaj je na vrsti odsek štajerske avtoceste med Šentiljem in Pesnico, kjer bo potekala obnova 4,6 kilometra vozišča v smeri Maribora.

SGP Pomgrad bo predvidoma že danes popoldan začel z obnovo vozišča med viaduktom Kresnica in cestninsko postajo Pesnica. Dela bodo predvidoma trajala 25 dni, promet pa bo v tem času potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

Pred Karavankami predvidenih 30 minut čakanja

V nedeljo bodo vzdrževalci predvidoma ob 19. uri začeli postavljati polovično zaporo pred predorom Karavanke, ki bo potrebna zaradi vzdrževalnih del in bo trajala najpozneje do 11. maja. Izvajalec Strabag bo saniral vozišče neposredno pred vstopom v predor na slovenski strani, sočasno pa bodo zaporo izkoristili za izvedbo vzdrževalnih del v predoru.

V času vzdrževalnih del bo vzpostavljena polovična zapora predora, promet pa bo potekal po prostem smernem vozišču izmenično enosmerno, s semaforskim vodenjem pred predorom. Predvidena čakalna doba pred predorom bo 30 minut, v času zapore pa ne bo omejitev za izredne prevoze.

Zapora tudi na Gorenjskem, Štajerskem in Dolenjskem

Na odseku gorenjske avtoceste Lipce–Lesce je SGP Pomgrad že zaključil z večino obnovitvenih del na viaduktu Moste, tako da bodo vzdrževalci v ponedeljek zjutraj začeli z odstranjevanjem zapore na smernem vozišču proti Jesenicam. Zaporo bodo še isti dan začeli postavljati na drugem smernem vozišču tega odseka, to je proti Ljubljani, kjer bo potekala obnova 3,4 kilometra vozišča na delu avtoceste med viaduktom Moste in izvozom Lesce. Zaradi omenjenih del bo za promet zaprta polovica avtoceste v smeri Ljubljane, vključno z malim počivališčem Lipce zahod. Promet bo predvidoma do konca maja potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

Predvidoma sredi maja se bo začela tudi druga faza obnove na odseku štajerske avtoceste Dramlje–Celje. SGP Pomgrad bo izvedel globinske lokalne sanacije voziščne konstrukcije ter nadgradil vozišče z asfaltno plastjo, zaradi česar bo za promet zaprto smerno vozišče proti Mariboru. Dela bodo trajala predvidoma 22 dni, promet bo v tem obdobju potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste v razdalji približno dva kilometra.

V ponedeljek pa bodo začeli sanirati tudi vozišče pri viaduktu Jelše na odseku dolenjske avtoceste med priključkoma Novo mesto vzhod in Kronovo. Zaradi del bo predvidoma deset dni za promet zaprto smerno vozišče proti Obrežju, promet pa bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.