Slovenija
141 ogledov

Pozor, fičoti na cesti!

1/5
Žurnal24 main
Na širšem območju Pivke danes prihaja do kolon. Slabe volje ni, saj gre za prireditev, v kateri se na ogled postavijo stara vozila.

Društvo starodobnih vozil Martin Krpan iz Pivke je danes pripravilo dobrodelno srečanje V Krpanovi deželi. Ceste so polne vozil, ki so starejša od 25-tih let: „Gre zlasti za fičote, hrošče, balille, imamo tudi motorje in celo gasilski tovornjak,“ pove predsednik društva, Valter Šajn.

Vseh vozil je okrog štirideset, vozijo pa jih tako vozniki društva organizatorja, kot tudi gostje iz Vipave, Nove Gorice in drugod. „Vozimo se po košanski dolini, bili smo v Jurščah, v Trnju bomo imeli blagoslov vozil, nato pa v Pivki še zabavni program,“ pove Šajn.

Gre za zabavno prireditev z dobrodelno noto, saj bodo na zaključku prireditve predali več kot tri tone zamaškov, ki so jih zbrali za invalidnega Mirka iz Maribora.

Nekaj utrinkov starodobnikov si oglejte v galeriji, več fotografij pa na portalu v večernih urah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.