Slovenija
22 ogledov

Pozor: gneča tudi ta konec tedna

Zgoščen promet na zahodni ljubljanski obvoznici. K. Kl.
Tudi ta konec tedna je na cestah pričakovati povečan promet na glavnih turističnih poteh v obe smeri.

Trenutne razmere na cesti:

Zgoščen promet je na dolenjski avtocesti pred predorom Mali vrh v smeri Ljubljane. Gost promet je tudi na gorenjski avtocesti med priključkoma Brnik in Kranj vzhod ter priključkom Podtabor in Brezje v smeri Jesenic ter na cestah Izola–Koper ter Lesce–Bled, poroča prometno-informacijski center.

Čakalna doba za osebna vozila na mejnih prehodih
- pri vstopu v državo:
Gruškovje 30 minut

Uporabite alternativne mejne prehode

Gost promet je mogoče pričakovati tudi na izstopu iz države in ob vstopu v državo, zato vam svetujemo, da uporabite alternativne mejne prehode.

Dolenjska

Na območju PU Novo mesto bodo tako najbolj obremenjeni mejni prehodi Obrežje, Vinica in Metlika. Zato pri prestopanju meje raje uporabljajte meddržavne mejne prehode, kot so Slovenska vas, Rigonce in Orešje.

Primorska

Na območju koprske policijske uprave bosta najbolj obremenjena mejna prehoda Sečovlje in Dragonja. Za hitrejši prehod meje lahko, če se odpravljate v Istro, uporabite mejni prehod Sočerga. Na Jadransko magistralo pa boste najhitreje prišli prek mejnega prehoda Starod ali Jelšane.

Štajerska

Vsak poletni konec tedna pa o dolgih kolonah poročamo tudi s konca podravske avtoceste pri Ptuju. Najbolj obremenjen je mejni prehod Gruškovje. Gneči pa se lahko izognete tako, da uporabite mejna prehoda Dobovec ali pa Zavrč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.