Slovenija
9219 ogledov

Pozor, jutri ponekod možni tudi toča in sodra!

Nevihta Profimedia
Čaka nas muhasto aprilsko vreme. Vikend bo lep in sončen, potem pa spet sledi preobrat.

Danes popoldne bo delno jasno, predvsem v Posočju pa pretežno oblačno, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (ARSO). Napovedujejo nastanek krajevnih ploh, pihal bo juhozahodni veter. Ponekod se bo ogrelo do 18 °C.

Vreme 21. 4. | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

Kako se bodo gibale padavine, si lahko ogledate na tej povezavi

Ozračje je nestabilno

Nad našimi kraji je šibko območje visokega zračnega tlaka, pojasnjujejo meteorologi portala Neuje.si, a je ozračje kljub temu nestabilno, "zato ponekod nastaja kopasta oblačnost iz katere se bodo tudi danes razvile posamezne lokalne plohe, ki pa jih bo precej manj kot včeraj".

V četrtek in v noči na petek bo po njihovih navedbah severovzhodno od naših krajev potovala oslabljena hladna fronta, ki bo vplivala tudi na vreme pri nas. V drugem delu jutrišnjega dne se bodo nad hribovitimi predeli severne Slovenije začele pojavljati krajevne plohe, popoldan in proti večeru pa bodo tudi na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo potovale v smeri Hrvaške. "Lokalno bodo ob nevihtah v severovzhodni Sloveniji možni močnejši nalivi, sunki nevihtnega piša in manjša toča ali sodra," napovedujejo. Kratkotrajne krajevne padavine se bodo v noči na petek razširile nad večji del Slovenije.

Do konca tedna sonca ne bo manjkalo. ☀️🌤 Vzdušje bo nekoliko "pokvarila" le oslabljena hladna fronta, ki nas bo...

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 21. april 2021

Vikend lep in sončen, v ponedeljek spet dež

Kaj sledi? Vremenoslovci ARSO pišejo, da bo že v petek čez dan povečini sončno, tudi v soboto in nedeljo bo pretežno jasno, v ponedeljek pa se bo oblačnost zgostila in pričelo bo deževati. "V torek in sredo bo oblačno in deževno, dež bo v sredo do večera predvidoma ponehal. V četrtek in petek bo spremenljivo s popoldanskimi plohami," še napovedujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.