Slovenija
16 ogledov

Pozor, ker bodo sekali drevesa

Sekanje dreves na rožniku Anže Petkovšek
Tivoli. Koliko dreves bodo posekali, na MOL ne vedo, čeprav je zavod drevesa za posek že označil.

Včeraj so okoli Švicarije začeli pripravljalna dela pred posekom dreves, za katerega je Mestna občina Ljubljana (MOL) dobila odločbo ljubljanskega zavoda za gozdove. Koliko jih bodo posekali, na MOL še ne vedo, posek dreves pa bodo začeli takoj, "ko bodo vremenske razmere primerne oziroma ko bodo tla zadosti pomrznjena." Sekali jih bodo na območju med vilo Marija Vera in Tivolskim gradom oziroma med Cesto 27. aprila in bližino Šišenskega hriba, in sicer tista drevesa, ki jih je zavod označil, najprej pa tista ob sprehajalnih poteh in stezah.

Ne hodite, kjer sekajo

MOL je z zavodom na drevesa, ki so označena za posek, namestila obvestila z napisanim vzrokom za posek: "Območje delovišča bo medtem popolnoma zaprto za obiskovalce (robovi delovišča bodo označeni z obvestili in s trakovi, ki bodo nameščeni prek glavnih in stranskih poti). Zaradi zagotavljanja varnosti sprehajalce naprošamo, da do konca načrtovane sečnje ne hodijo po gozdu znotraj sečnega območja oziroma da obisk omejijo na območja, kjer ne bo zapore."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.