Slovenija
31 ogledov

Pozor: Na Facebooku spet lažne nagradne igre

nagradna igra
1/2
Facebook
Na Facebooku je znova prava poplava lažnih kuponov, ki vam obljubljajo bon v vrednosti 450 evrov za Adidas in H&M (najverjetneje brez vednosti ali dovoljenja upravljalcev blagovnih znamk), opozarjajo na spletni strani Varni na internetu.

Vse skupaj poteka takole: vi kliknete na oglas, ta vas pelje na spletno stran, kjer odgovorite na zelo enostavno nagradno vprašanje. Odgovorite na vprašanje, nato pa morate vpisati svojo mobilno številko. Sledi SMS-sporočilo, ki zahteva potrditev sodelovanja.

Past so predvsem pogoji sodelovanja, ki so zapisani v zalo majhnem tisku. Ti namreč razkrivajo, da se s sodelovanjem v nagradni igri in vpisom mobilne številke včlanite v oderuški SMS-klub, ki vas bo na mesec stal 20 evrov.

Na spletni strani Varni na internetu opozarjajo, da ne nasedajte lažnim obljubam in ne vpisujete svoje mobilne številke! Če ste sodelovanje v nagradni igri že potrdili, pa pošljite SMS-sporočilo s ključno besedo STOP na številko 6655 ali 6677.

Komentarjev 1
  • Oxxo 17:46 29.oktober 2012.

    Ne razumem zakaj zakonodajalec v Sloveniji ne PREPOVE tovrstne storitve??!!!Poleg takih nategov po domače povedano je druga zgodba "vedeževanje" ki je v drobnem tisku opredeljeno kot "svetovanje". Kakšna banana država smo, ker "nekdo", ki ga plačuje narod ne ...prikaži več opravlja svojega dela?!Kje so inšpekcijske službe?AJA saj res... kmalu bomo 5. in bodo dobili plačo... pa če so kaj naredili ali nič v oktobru!