Slovenija
148 ogledov

Pozor, ne nasedajte lažnim serviserjem!

slovenija 26.09.12, plin, plinomer, pocenitev plina, gospodinjski plin, foto: An Anže Petkovšek
Energetika Ljubljana opozarja na lažne serviserje, ki se predstavljajo kot “plin-mojstri”. Ljubljančane prepričajo, da je v njihovem objektu prisotno uhajanje plina.

Energetiko Ljubljana so na pojav opozorili Ljubljančani sami. Tako imenovani “plin-mojstri” pozvonijo, stanovalce prepričajo, da v njihovi stavbi prihaja do uhajanje plina, kar jim skušajo dokazati z napravo, ki naj bi v tem primeru povzročala pisanje. Za takojšnjo odpravo uhajanja plina naj bi jim zaračunali 90 evrov, namesto denarja pa so bili pripravljeni vzeti tudi izdelke iz zlata.

V Energetiki Ljubljana pozivamo občane, da ste pri vseh obiskih »serviserjev« izjemno previdni, da ne boste po nepotrebnem oškodovani,” poudarjajo. Energetika Ljubljana s »terenskimi serviserji« ali »plin-mojstri«, ki se sklicujejo, da prihajajo iz »Plinarne Ljubljana« ipd., nima sklenjenih pogodb za ugotavljanje in preprečevanje uhajanja plina ali drugih podobnih storitev odpravljanja okvar v povezavi s plinskimi napeljavami in plinskimi trošili.

Vsa intervencijska dela v primerih uhajanja zemeljskega plina za uporabnike Energetike Ljubljana izvaja pristojna služba Energetike Ljubljana, po predhodni najavi oz. dogovoru z uporabnikom.

Lažni serviserji tudi za redne preglede notranjih plinskih napeljav

Občane hkrati ponovno opozarjajo tudi na »lažne serviserje« oz. »prodajalce« rednih pregledov notranje plinske napeljave. Namreč, redni pregledi notranjih plinskih napeljav (razen plinskih trošil) za posamezne odjemalce zemeljskega plina niso zakonsko predpisani, zato se izvajajo le na željo  odjemalca.

V kolikor se pri vas pojavi oseba, ki želi opraviti pregled plinske napeljave (četudi brezplačno), zahtevajte identifikacijski dokument oz. službeno izkaznico, ki dokazuje, da je pooblaščeni serviser za plinsko napeljavo. Dobro je tudi, da zahtevate tudi dokument, iz katerega bo razvidno, za kakšno storitev gre in kdo jo je naročil. Ker zakonsko ni predpisana, v takem primeru tudi ni upravičeno, da vam pod takšno pretvezo opravijo storitve, ki vam jih na koncu še zaračunajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.