Slovenija
48 ogledov

Pozor, nevarne igrače!

Izdelek na fotografiji ne ustreza vsem standardom. (Foto: ZPS) Žurnal24 main
S slovenskega trga odpoklicana igrača Kuža iz pliša. Podjetje Fisher-Price je z ameriškega in kanadskega trga umaknilo več kot 10 milijonov svojih izdelkov.

Zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da je na trgu nevarna igrača Kuža iz pliša, proizvajalca Centro Giochi S. R. L.. Vse, ki imajo omenjeno igračo doma, pozivajo, naj je ne uporabljajo. Igračo lahko vrnejo v trgovino, kjer so jo kupili, saj so upravičeni do kupnine.

Podjetje Fisher-Price je odpoklicalo več kot 10 milijonov svojih izdelkov. Ameriška in kanadska zveza potrošnikov sta kupce že pozvali, naj izdelke vrnejo v prodajalne. Neskladni s standardi so nekateri tricikli, stolčki za hranjenje in igrače omenjenega proizvajalca.

Fisher-Priceovih izdelkov ni pri nas

Spornih Fisher-Priceovih izdelkov na našem trgu ni, so nam povedali v podjetju Orbico, ki je uvoznik igrač omenjenega proizvajalca. 

Odpoklici se dogajajo

V podjetju Pikapoka, d. o. o., opažajo, da se v povprečju zgodi, da morajo s polic umakniti en izdelek na dva meseca. O odpoklicu svoje stranke obveščajo v vseh enotah z obvestilom, napisanem na listu formata A4, ki je obešen na vidnem mestu, občasno pa tudi na spletni strani. Odziv kupcev pa je majhen, saj jih le približno 10 odstotkov sporni izdelek vrne.

Na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije opozarjajo, da proizvajalci na leto odpokličejo nekaj deset nevarnih izdelkov za otroke. Pretekli mesec so tako odpoklicali štiri izdelke. Kot vzroke za odpoklic navajajo slabo oblikovanje, površno izdelavo in neprimeren material. Eden od vzrokov so tudi neodgovorni proizvajalci in trgovci, ki na trgu ponujajo izdelke dvomljive kakovosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.