Slovenija
49 ogledov

Pozor! Nevarni otroški avtomobilski sedeži

Nevarna zaponka ZPS
Nevarna je lahko varnostna zaponka, ki v primeru prometne nesreče ne bi ustrezno opravila svoje naloge.

"Izdelovalec varnostnih zaponk za različne znamke otroških avtomobilskih sedežev Sabelt je objavil, da so pri eni od zaponk odkrili serijsko napako, zaradi katere se lahko zgodi, da ne bo ustrezno opravila svoje naloge in bo zaradi tega vprašljiva varnost v primeru prometne nesreče. Zaponka se pojavlja tudi na sedežih Maxi Cosi Citi, Inglesina Huggy, Peg Perego Primo Viaggio Tri-Fix K in dodatku za košaro Peg Perrego Kit Auto Navetta XL, ki so naprodaj na slovenskem trgu," opozarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije.

Zato svetujejo, da v primeru uporabe katerega od omenjenih otroških avtomobilskih sedežev v čim krajšem času stopite v stik s prodajalcem, ki vam bo podal nadaljna navodila oziroma vas obvestil, ali je napaka tudi na vašem sedežu. Če je, vam bodo posredovali novo zaponko, ki jo boste preprosto zamenjali.

Sedeže z neprimernimi varnostnimi zaponkami je mogoče kupiti med drugim tudi na www.mami.si, www.babycenter.si, otroskatrgovina.si ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.