Slovenija
579 ogledov

Pozor! Nevarnih kar 60 modelov pomivalnih strojev

Potencialno nevarna pomivalna stroja ZPS
60 modelov pomivalnih strojev je potencialno nevarnih, saj lahko zagorijo. Preverite serijske številke!

Zveza potrošnikov opozarja na več kot 60 potencialno nevarnih pomivalnih strojev znamk Bosch, Siemens in Neff (ki pa niso na voljo pri nas).

Napaka na električni komponenti v upravljalni plošči

Sicer ne gre za resna tveganja, so pa kljub temu možne opekline ali celo požari. "Zaradi napake na električni komponenti v upravljalni plošči se lahko pomivalni stroj pregreje in predstavlja potencialno tveganje požara. Izdelki ne ustrezajo varnostnim predpisom (direktiva o nizki napetosti). Poročajo o 10 incidentih, v treh primerih pa se je požar razširil na okolico," opozarjajo.

Popravilo je brezplačno

Nevarni so stroji, ki so bili izdelani v letih od 1999 do 2005. Za napako pri družbi BSH Hišni aparati ponujajo popravilo na domu, ki je za potrošnike popolnima brezplačno. "Kot drugo možnost pa bomo ponudili vračilo denarja vsem lastnikom pomivalnih strojev z napako, pri katerih lahko uveljavljajo vračilo 20 odstotkov kupnine za nakup novega pomivalnega stroja znamk Bosch ali Siemens, če jim ta opcija bolj ustreza kot brezplačno popravilo na domu," pravijo pri družbi BSH Hišni aparati.

Preverite številke!

Če imate doma pralni stroj znamke Bosch ali Siemens, ZPS svetuje, da preverite številko modela, vrstno številko in serijsko številko, ki jih najdete na notranji strani vrat pomivalnega stroja.

"Če je vaš stoj na seznamu, pokličite brezplačno telefonsko številko 080 81496, več informacij pa lahko poiščete tudi na spletni strani www.dishcareaction.si," svetujejo.

Modele in številke pomivalnih strojev lahko preverite tukaj.

 

Komentarjev 1
  • zic 15:54 30.avgust 2013.

    babe naj pomivajo na roke....