Slovenija
30008 ogledov

Pozor, nevarnost superceličnih neviht, spremljajte radarsko sliko!

Nevihta
1/2
"Zaradi bližajoče se vremenske fronte se bodo tudi danes v popoldanskih urah severno od nas (Avstrija) pričele razvijati prve nevihtne celice, ki bodo potovale v smeri proti jugovzhodu," sporočajo vremenoslovci portala Neurje.

Tako kot včeraj se lahko tudi danes kaka posamezna nevihta preko meje preseli na našo stran, zato vremenoslovci v popoldanskih urah svetujejo spremljanje radarske animacije, ki je na voljo na tej povezavi.

V naši okolici bo namreč danes in v prihodnjih dneh izredno nestabilno ozračje, kar bo omogočalo razvoj močnejših neviht, ki bodo lokalno lahko prerasla v silovita neurja. V sredo in v četrtek se bo nevihtna aktivnost le še povečala, saj nas bo s severozahoda dosegla vremenska fronta, ob stičišču dveh različnih zračnih mas pa lahko pričakujemo intenzivnejše vremensko dogajanje, opozarjajo na portalu Neurje.

Zaradi enormne potencialne konvektivne energije ter ugodnega vetrovnega stržena v različnih plasteh ozračja lahko pričakujemo razvoj posameznih supeceličnih neviht.

Novice: Poglejte, kako debela toča je klestila - Nevihta | Avtor: Profimedia Profimedia
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 12:51 11.julij 2023.

    Spremljamo,vendar ni nobenih celičnih neviht