Slovenija
15315 ogledov

Napovedi neviht: Ponekod že s strahom pogledujejo v nebo

Nevihte

Portal neurje.si napoveduje, da bo danes večinoma jasno in vroče, s temperaturami, ki se bodo ponekod povzpele nad 34 °C. Ob tem so opozorili, da bodo nevihte najprej nad hribovitimi predeli jugozahodne Slovenije, tekom popoldneva in zvečer pa bo kakšna nevihta možna tudi drugod.

Njihove napovedi se uresničujejo, saj poročajo o neurju, ki je zajelo območje Nove Gorice in Spodnje Soške doline. "Spremlja jo močan naliv, najverjetneje tudi manjša toča," so zapisali.  Sicer je v teh koncih popoldne zalilo kar nekaj kleti in podiralo drevesa.

Na portalu pojasnjujejo, da vročinske nevihte zaradi šibkih višinskih vetrov potujejo počasi ali se nekaj časa zgolj zadržujejo nad območjem nastanka in nato oslabijo. Zvečer jih lahko pričakujete na Gorenjskem ter nad ravninskim delom osrednje Slovenije oziroma v Ljubljanski kotlini. 

Na spodnji povezavi lahko preverite, kako se padavine premikajo proti jugu proti središču države, navihtna celica se zadržuje tudi na Koroškem... 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Na agenciji za okolje napovedujejo, da bodo ponoči bodo nevihtni oblaki razpadli, najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22 °C.

Jutri bo pretežno jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 33, na Primorskem do 36 °C.

Vročina bo popustila

V nedeljo bo dopoldne sončno, popoldne pa bodo nastajale krajevne nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Vročina bo v notranjosti popustila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.