Slovenija
57 ogledov

Pozor, ni brezplačno!

parkomat, plačilo parkirnine Žurnal24 main
Parkomat. Parkiranje med med 8. in 18. uro je treba vedno plačati, čeprav na parkomatu piše, da je brezplačno.

"Prodaja ni možna. Parkiranje brezplačno," je v torek okoli poldneva pisalo na parkomatu na Dvorakovi ulici. Če zaradi tega napisa parkirnega listka ne bi kupili in bi vozilo brez listka opazili mestni redarji, bi vas morali kaznovati s 40 evri globe, ker niste plačali takse za parkiranje, pravi Darja Pungerčar iz javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT). Poudarja, da morajo uporabniki v takem primeru najti drug parkomat, ki je praviloma oddaljen manj kot 80 metrov, saj je parkiranje na javnih parkirnih površinah med 8. in 18. uro vedno plačljivo.

Napake niso opazili
Na vprašanje, zakaj je potem na parkomatu pisalo, da je parkiranje brezplačno in ne da je v okvari, Pungerčarjeva odgovarja: "Po navadi se izpiše, da je v okvari. Ker pa nismo opazili napake, je naprava izpisala, kot je." Pravi tudi, da spremembe, ki bi odpravile take stvari, na obstoječih parkomatih niso predvidene.

                40
evrov je globa, če v avtomobilu nimate veljavnega parkirnega listka.

Po njenih besedah so tehnične napake na parkomatih redke, največkrat jim zmanjka papirja ali pa je treba zamenjati akumulator. Dodaja, da gre v tem primeru za parkomat, ki ga zelo velikokrat porišejo in ki so ga dan pred okvaro poškodovali vandali.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main




Na LPT so sicer najprej trdili, da so preverili delovanje parkomatov in da so na tisti dan vsi delovali. Podučili so nas tudi, da včasih kdo lahko misli, da parkomat ne deluje, ker je v fazi mirovanja, in da ga je treba "zbuditi" s pritiskom na katerikoli gumb. Pozneje pa so le sporočili, da so opazili težavo na enem od parkomatov. "Tehnične napake nismo odkrili, zato smo izvedli le reset," pojasni Pungerčarjeva in doda, naj uporabniki take napake sporočijo v njihov center za upravljanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.