Slovenija
12397 ogledov

Pozor, nov odpoklic potencialno nevarnega živila

Nakupovalni voziček Profimedia
Presežena vsebnost nevarne snovi.

suhe marelice | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Podjetje Hofer Slovenija je iz prodaje odpoklicalo izdelek Suhe marelice Happy Harvest (200 g), ki ga dobavlja slovaška družba Frutree. Izdelek je bil odpoklican, ker je bila pri enem od rednih preverjanj kakovosti ugotovljena presežena vsebnost žveplovega dioksida.

Serijska oznaka lota izdelka je L:22/22-0, rok uporabe pa 31. december 2024.

Hofer kupce prosi, da izdelek vrnejo v njihovo najbližjo trgovino in kupnino jim bodo povrnili tudi brez predložitve računa. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, so še sporočili iz podjetja. To opozorilo še ne pomeni, da je odstopanje od pričakovane kakovosti izdelka povzročil proizvajalec ali prodajalec, poudarjajo.

Žveplov dioksid in druge žveplene skupine so dovoljeni konzervansi oziroma antioksidanti (E220 do E228) predvsem v sadju, v suhem sadju, različnih sadnih pripravkih pa tudi v vinu in konzervirani zelenjavi. Kadar pa koncentracija teh aditivov presega 10 mg žveplovega dioksida na kilogram živila, morajo proizvajalci na deklaraciji navesti preseženo vsebnost, kot opozorilo tistim, ki so na te preparate alergični.

Trgovina slovenija Zdravje Odpoklic izdelka, ki je bil naprodaj v Sparu: Povzroči lahko resne zaplete! trgovina, nakupovanje, voziček, šoping pozor Zdravje Odpoklic, v mesu našli nevarno bakterijo! Otroška trgovina Slovenija Odpoklic: Noro, kaj vse se lahko zgodi otroku, če ga uporablja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Naklonsky 06:26 14.junij 2024.

    V vinu ga je trikrat več (dovoljeno do 35 mg).

  • Ender3 20:22 13.junij 2024.

    Postajamo uporabniki oporečnih izdelkov tujih veletrgovcev, ki s tem dobro služijo. Istočasno pa so tudi tisti, ki to agresivno oglašujejo. In kje je vloga AVP, ki bi morala varovati potrošnike in ne, da brani tuj kapital tudi na škodo zdravja državljanov..