Slovenija
10927 ogledov

Pozor, nova dela, nove omejitve prometa - že v veljavi

Gneča zaradi prometne nesreče na odseku Zadobrova - Šentjakob. bralka
Dars začenja celostno obnovo odseka severne ljubljanske obvoznice med razcepom Zadobrova in Novimi Jaršami.

Že ta vikend bodo stekla dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo teden dni oviran promet na območju razcepa Zadobrova, ko se bo začela obnova, pa bo promet tekel po zožanih pasovih.

Sledi naslednja faza del, ki bo trajala predvidoma do sredine septembra, ko bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Po navedbah Darsa bodo dela letos potekala predvidoma do začetka zimske sezone, čez zimo bodo zapore odstranjene, tako da bodo dela pod zaporami cestišča znova stekla z aprilom in se v celoti zaključila do začetka julija 2023.

Slabih 19 milijonov brez DDV-ja

Za celostno rekonstrukcijo cestnega telesa na severni ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Novimi Jaršami je bila na javnem razpisu izbrana ekonomsko najugodnejša ponudba izvajalcev v skupnem nastopu Mapri Proasfalt, Remont in Remont NG. Pogodbena vrednost znaša 18,9 milijona evrov brez DDV, rok izvedbe pa je 180 dni.

Dars sicer v sofinanciranju z Mestno občino Ljubljana (Mol) od začetka lanskega oktobra izvaja rekonstrukcijo priključka Leskoškove ceste na hitro cesto. Pogodba z izbranim izvajalcem v skupnem nastopu Mapri Proasfalt, Markomark Nival in Remont je bila sklenjena v vrednosti 9,3 milijona evrov brez DDV (delež Darsa znaša 7,6 milijona evrov, delež Mola pa 1,7 milijona evrov). Rok izvedbe je 14 mesecev, to je do začetka decembra letos.

Trenutno sta na priključku Leskoškova zaprta izvoz s severne obvoznice v smeri proti Tomačevemu in uvoz na hitro cesto v smeri proti Zadobrovi, zaprta je tudi servisna cesta ter del Leskoškove ceste jug in zahod. Dela potekajo na severni in južni strani na objektih in na voziščih. Uvoz na severno ljubljansko obvoznico v smeri Zadobrove in Leskoškova cesta jug bosta odprta predvidoma sredi septembra, so še navedli na Darsu.

Avtocesta levi pas prehitevanje vožnja Naše avtoceste Avto Številke dokazujejo, da zastonjkarji izumirajo gasilci Kras Foto Slovenija Dars s posebnim sporočilom za gasilce

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.