Slovenija
28 ogledov

Pozor! Novi primeri zlorabe med gostovanjem v tujini

Anže Petkovšek telefon
Agencija za komunikacije (AKOS) opozarja pred novim primerom zlorabe mobilnih elektronskih komunikacijskih storitev med gostovanjem končnih uporabnikov v mobilnih omrežjih tujih operaterjev.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve opozarja, da so jih iz Telekoma Slovenije obvestili o novem primeru mobilnih zlorab oziroma o t. i. ''Smart FAS'' (FAS – False Answer Supervision).

Do zlorabe je prišlo tako, da je eden izmed tranzitnih operaterjev na Hrvaškem del pogovora na strani klicanega posnel ter ga nato predvajal kličočemu, pri čemer pa je ta operater zvezo s klicanim prekinil. Kličoči je predvajani posnetek zaznal kot slabšo kvaliteto klica in zvezo prekinil šele po kakšni minuti, ko je ugotovil, da je s klicem nekaj narobe. V hrvaškem mobilnem omrežju se je tako uporabniku klic zaračunal vsaj minuto dlje, kot je v resnici trajal.

Klic prekinite in obvestite operaterja!

Uporabnikom, ki bi med telefonskim pogovorom med gostovanjem v tujem mobilnem omrežju zaznali, da bi lahko šlo za opisano zlorabo, na agenciji svetujejo, da takšen klic nemudoma prekinejo!

Pozorni naj bodo na morebitno ponavljanje posameznih delov telefonskega pogovora, saj gre lahko dejansko za posnetke celotnega pogovora oziroma njegovih posameznih delov. Uporabnikom tudi svetujejo, da o sumu zlorabe obvestijo svojega domačega operaterja.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:03 20.junij 2016.

    "Do zlorabe je prišlo tako, da je eden izmed tranzitnih operaterjev na Hrvaškem del pogovora na strani klicanega posnel ter ga nato predvajal kličočemu, pri čemer pa je ta operater zvezo s klicanim prekinil."Kateri operater? Zakaj se ščiti goljufe?<br ...prikaži več />Sam kaj vse se podjetja spomnjo da nategnejo poštene delovne ljudi. Ogabno. Taka podjetja bi v zameno za njihovo nepoštenje država mogla nategnt. Ampak država spi namest da bi se lotevala problemov. Pa če je Hrvaška al pa Slovenija.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 17:08 07.junij 2016.

    ko se javiš pa le za nekaj sekund ,plačaš kompletno minuto ,to je že dolgo

  • Thomy 18:16 03.junij 2016.

    Kaj samo meni opis ni najbolj jasen?"...eden izmed tranzitnih operaterjev na Hrvaškem del pogovora na strani klicanega posnel ter ga nato predvajal kličočemu, pri čemer pa je ta operater zvezo s klicanim prekinil..." What?Sem na hrvaškem, govorim z ...prikaži več nekom, in slišim dvakrat isti odgovor...? In na ta način.. Izgubim en cent? Kje je fora?