Slovenija
8 ogledov

Pozor! Obetajo se močni nalivi

Dež Shutterstock
Od danes popoldne do jutri dopoldne lahko pričakujemo veliko padavin. Najhuje bo na zahodu in severozahodu države. Izboljšanje nas čaka konec tedna.

Agencija RS za okolje je izdala oranžni alarm za zahodno in severozahodno Slovenijo. Na tem območju lahko v manj kot 24 urah pade lokalno nad sto litrov dežja na kvadratni meter. Krajevno so možni tudi dolgotrajni nalivi.

Od danes zvečer do petka zjutraj je možen močnejši porast hudournikov in predvsem manjših rek na zahodnem, južnem in osrednjem delu države. V tem času bo morje močneje vzvalovano.

Ob slovenski obali bo sprva pihal okrepljen jugo, jutri zjutraj pa ob prehodu hladne fronte zahodni veter s sunki med 60 in 80 kilometri na uro. 

Dež se bo razširil

Danes ne odidite od doma brez dežnika in primerne obutve. Na zahodu države so se že v jutranjih urah pojavile padavine, ki se bodo čez dan krepile in razširile nad osrednjo Slovenijo. Največ dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. V notranjosti Slovenije bo pihal južni do jugozahodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju in v vzhodnih krajih okoli 18 stopinj Celzija.

Bliskalo se bo

Dež se bo v noči na petek razširil nad večji del države. Ponekod bodo mogoče nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Jugo bo zjutraj ponehal. Padavine bodo popoldne slabele in od zahoda počasi ponehale, zvečer se bo delno zjasnilo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj Celzija.

Izboljšanje konec tedna

Vreme se nas bo usmililo konec tedna. V soboto bo sicer še spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami, bo pa zato nedelja končno prinesla tako pričakovano izboljšanje. Vremenoslovci napovedujejo, da bo delno jasno in suho, pa tudi precej topleje, kar velja izkoristiti za sprehod v naravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.