Slovenija
231 ogledov

Pozor, od ponedeljka v Ljubljani testiranje na novi lokaciji

PCR testiranje v Stožicah Saša Despot
Od ponedeljka dalje bo Zdravstveni dom (ZD) Ljubljana odvzem brisov opravljal na novo lokacijo.

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana s ponedeljkom vstopno točko za odvzem brisov za PCR-testiranje selijo na novo lokacijo na P+R parkirišče v Stanežičah. Odvzem brisov bo še naprej potekal na "drive in" način, so sporočili iz ZD Ljubljana. Za spremembo lokacije so se odločili zaradi boljše prometne pretočnosti ob povečanem številu odvzemov brisov.

Na odvzem se je treba naročiti

Ob tem v ZD Ljubljana opominjajo, da se mora splošna populacija na odvzem brisa za PCR-test naročiti. V primeru simptomov okužbe s koronavirusom osebo na odvzem naroči izbrani družinski zdravnik. V primeru pozitivnega hitrega testa pri samotestiranju, pa se posameznik na odvzem brisa naroči na telefonskih številkah 031 619 359 ali 031 619 255.

Šolarjem in dijakom pa se na odvzem brisa za PCR-testiranje v ZD Ljubljana ni treba naročiti. Na odvzem brisa lahko pridejo vsak dan od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30, ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro.

V ZD Ljubljana ljudem sporočajo še, naj ob prihodu na odvzem brisa s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument ter obvezno nosijo zaščitno masko.

PCR testiranje v Stožicah | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Do ponedeljka odvzem brisa poteka v garažni hiši Stožice. Kot je prejšnji teden povedala vodja koordinatorjev točke za testiranje Tatjana Lekšan so morali zaposleni ljudi velikokrat opozorili, naj ob prihodu na odvzem brisa ugašajo svoja vozila, saj je garaža, kjer se nahaja vstopna točka, zaprt prostor. Opozorila je, da zaposleni ob povečanem številu naročenih na bris doživljajo nestrpnost čakajočih, pojavljajo pa se tudi primeri, ko na odvzem brisa s potencialno okuženim v avtomobilu pridejo še druge osebe.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.