Slovenija
2478 ogledov

Pozor, policija ta teden v akciji

Covid-19, koronavirus, policija Epa
Akcija bo potekala do nedelje.

Policija bo v času preventivne akcije, ki se začenja danes, po vsej Sloveniji izvedla poostren nadzor hitrosti, ki je mednarodno usklajen. Gre za aktivnosti, povezane z umirjanjem prometa, nadzor pa je tudi uvod v začetek šolskega leta.

Agencija za varnost v cestnem prometu in policija znova pozivata voznike, naj z umirjeno vožnjo prispevajo k varnim potem za vse prometne udeležence. "Omejitve hitrosti so namenjene za našo lastno varnost. Zmerno in odgovorno vozite zato, ker se objestna vožnja lahko konča usodno," je AVP opozorila v petkovem sporočilu za javnost.

Skrbijo posledice nesreč

To je podkrepila s podatki. Letos je bilo do 15. julija zabeleženih 1335 prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti, kar je pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. A zelo zaskrbljujoče so najhujše posledice teh prometnih nesreč. Letos namreč zaradi neprilagojene hitrosti beležimo že skoraj toliko smrtnih žrtev kot v celotnem lanskem letu.

Skoraj polovica teh nesreč se je po navedbah AVP zgodila med petkom in nedeljo, med smrtnimi žrtvami pa je bilo največ voznikov motornih koles in voznikov osebnih avtomobilov. Med povzročitelji prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti letos izstopa starostna skupina od 25 do 34 let. Udeleženci iz te starostne skupine so povzročili največ, 306 prometnih nesreč, pa tudi največ smrtnih prometnih nesreč. Teh je bilo sedem.

Tretjina smrtnih prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti se zgodi ponoči, približno enako razmerje v času nastanka prometne nesreče (dan/noč) pa je tudi v primeru smrtnih prometnih nesreč, je še pojasnila AVP.2

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
 • Avatar drecos
  drecos 08:50 09.avgust 2021.

  briga njih za varnost en klinc

 • Avatar drecos
  drecos 08:50 09.avgust 2021.

  skrbijo sam za denar v njihovo rit

 • Avatar Leon
  Leon 08:46 09.avgust 2021.

  Letos je bilo do 15. julija zabeleženih 1335 prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti, kar je pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. A zelo zaskrbljujoče so najhujše posledice teh prometnih nesreč. Letos namreč zaradi neprilagojene hitrosti beležimo že skoraj ...prikaži več toliko smrtnih žrtev kot v celotnem lanskem letu. Torej zaradi povečanega števila nesreč je oblast znižala kazni za prekoračitev hitrosti ! Razumi kdor more .