Slovenija
4225 ogledov

Pozor, policisti danes z novo akcijo!

policija avtocesta Profimedia Policisti so ujeli hitrega tihotapca.
Policija je za danes napovedala poostren nadzor hitrosti in varnostne razdalje.

Ob prehodu hladne fronte konec tedna je davi pričakovati temperature pod lediščem. Arso je za ponoči in zjutraj izdal rumeno opozorilo za vso državo zaradi nizkih temperatur. Te terjajo tudi posebno previdnost na cestah, pred vožnjo pa je treba vozilo očistiti. Policija je za danes napovedala poostren nadzor hitrosti in varnostne razdalje.

Policija bo po napovedih danes izvajala poostren nadzor nad upoštevanjem določil o hitrosti in varnostni razdalji na avtomobilskih cestah in hitrih cestah.

Vozilo je treba očistiti

Ker so predvsem v višjih predelih tudi na cestah snežne razmere, na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da morajo imeti v primeru snega na vozišču na prelazih in ostalih višje ležečih cestah na vozilu nameščene verige, če tako določajo prometni znaki. Poudarjajo, da se na pot odpravimo le z očiščenim vozilom, saj vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli zmanjša varnost voznika in ogroža ostale v prometu.

Nizke temperature po njihovih navedbah poleg zahtevnih voznih razmer na cesti s seboj prinesejo tudi druge nevarnosti, ki jim nekateri vozniki predvsem tovornih vozil posvečajo premalo pozornosti. "Med njimi je brez dvoma led na strehah vozil in prikolic," so pojasnili ter pozvali k skrbnosti in previdnosti.

Povsod pod ničlo

Na agenciji za okolje (Arso) so napovedali, da bo zjutraj in dopoldne marsikje megleno. Jutranje temperature bodo v mraziščih in ponekod na severu okoli - 12 stopinj Celzija. Drugod bo od - 9 do - 4, ob morju pa okoli - 2 stopinji Celzija. Zaradi nizkih temperatur so tako za ponoči in zjutraj izdali rumeno opozorilo za vso državo.

dezurni@sytria-media.si

Komentarjev 6
 • Avatar lopov
  lopov 11:56 04.december 2023.

  Akcija narediš en prekršek dobi# duple pike zvestobe 😎😜🤣😂🤣😂

 • nostradamus 10:29 04.december 2023.

  svetujem policiji naj gre v akcijo pregleda cest in avtocest sama jama katastrofanlne vozne povrsine se strinjam da imajo akcije alkohol,hitrost itd a treba pogledati tudi po cem in kako se vozniki vozijo

 • pravičnik77 09:16 04.december 2023.

  Mercator in Spar skupej nimata toliko akcij