Slovenija
5057 ogledov

Pozor, prevaranti spet na delu. In to zelo domiselno

zaskrbljena ženska investicijska prevara Profimedia
Iz ene od slovenskih bank so opozorili na nov, nadvse domiseln način prevare, ki se ga poslužujejo prevaranti, da bi od vas dobili podatke o vašem TRR-računu ter vam z njega odtujili sredstva. Previdno.

S slovenske banke Delavska hranilnica so poslali obvestilo, da se na spletu pojavljajo lažna elektronska sporočila v njihovem imenu. "Prevaranti pod pretvezo nove verzije in nadgradnje za uporabo mobilne in spletne banke od vas zahtevajo vnos podatkov Rekono računa preko povezave, ki je del sporočila," so zapisali v sporočilu za javnost. Dodali so, da takšnemu elektronskemu sporočilu lahko sledi klic neznanca, ki se lažno predstavlja kot zaposleni v hranilnici. "S tako pridobljenimi podatki želijo prevaranti pridobiti dostop do spletne banke in vaših financ," opozarjajo v omenjeni banki.

Svetujejo in opozarjajo, da svojih podatkov in gesel za dostop do spletne ali mobilne banke preko povezav v elektronskih ali SMS-sporočilih nikakor ne vnašate. "Zaposleni hranilnice ali zaposleni podjetja Rekono ne bodo po telefonu nikoli zahtevali podatkov za vstop v spletno oziroma mobilno banko ali enkratnih gesel," so še sporočili z banke.

Kaj storiti če prejmete takšno sporočilo? "Če tako sporočilo prejmete po e-pošti, SMS-u ali telefonu, je zagotovo lažno. Sporočila izbrišite in o prejemu obvestite hranilnico," so jasni v banki. Kontaktirate jih lahko na telefon (01 3000 200) ali elektronski naslov (kontaktni.center@dh.si).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • atamama 08:25 06.april 2024.

    Kaj pa ''prevranti'' z obrestmi, stroški in podobnim, ki si ''regularno'' ustvarjajo dobičke? Gotovinsko poslovanje prenesli v novo obliko, stroške pa enormno gor. Če pogledamo, s knjižico je bil strošek, zapis strošek, danes kartica, brez zapisov, zaposlenih manj, cena računalniške ...prikaži več opreme dol, stroški bank pa enormno gor. Legalna kraja podprta s predpisi.

  • Naklonsky 13:35 05.april 2024.

    Pa kaj! Ljudje vse verjamejo, celo ptiču Mr. Taubiju so… očitno človeška neumnost še vedno ne pozna meja!