Slovenija
14 ogledov

Pozor pri nakupih prek spleta

Policija opozarja, da število goljufij z vse večjo popularnostjo spletnega nakup Žurnal24 main
Iz policije sporočajo, da so v zadnjem obdobju prejeli več prijav goljufij, povezanih s spletnimi nakupi in prodajo blaga. Opozarjajo na izjemno previdnost pri trgovanju preko spleta.

"Goljufi na spletnih oglasnih portalih oglašujejo mobilne telefone, večfunkcijske naprave, glasbila, domače živali, osebna vozila, kmetijsko mehanizacijo ... Praviloma se predstavljajo kot fizične osebe ali zastopniki pravnih oseb, s kupci komunicirajo preko telefona ali spleta, izogibajo pa se osebnemu kontaktu," opozarjajo na policiji.

Denarja ne dajte vnaprej
Dodajajo, da goljufi za dobavo blaga praviloma zahtevajo polog ali plačilo celotnega zneska kupnine vnaprej, nato pa blaga ne dobavijo: "Pri spletnih uporabnikih izkoriščajo njihovo neizkušenost, naivnost ter nepoznavanje možnih prevar in pasti pri tovrstnem trgovanju."

Spletnim uporabnikom zato svetujejo, naj bodo pri takem poslovanju "skrajno previdni, še zlasti kadar gre za mednarodno trgovino". Kupci naj bodo posebej pozorni, če je cena blaga sumljivo nizka oziroma tudi nekajkrat nižja od realne cene tovrstnega blaga na trgu.

Nasvete policije glede kupovanja preko spleta lahko prelistate spodaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.