Slovenija
45 ogledov

Pozor, proizvod za hujšanje je življenjsko nevaren!

tablete Shutterstock
Interpol je 190 držav opozoril, da je lahko dietetični proizvod, ki je na voljo na spletu in dobro poznan v svetu body buildinga, življenjsko nevaren.

Nevarni dietetiki. V veliki Britaniji je umrla 21-letna ženska, katere smrt naj bi povzročilo uživanje tablet za hujšanje, ki vsebujejo 2,4-dinitrophenol (DNP). Kupila jih je preko spleta. Potem ko so težave zabeležili tudi v Franciji, kjer je en moški  v kritičnem stanju, je Interpol izdal oranžni alarm zaradi proizvoda, ki vsebuje DNP.

DNP se najbolj pogosto prodaja v obliki rumenkastega praška ali tablet, je na voljo tudi v obliki kreme. Proizvajajo ga v nelegalnih laboratorijih, kjer - kot navaja Interpol - ne spoštujejo niti minimalnih higienskih predpisov. Prodajajo ga preko spleta, tihotapijo pa tudi pod etiketo kurkume.

V tridesetih letih prejšnjega stoletja so DNP uporabljali za posšeevanje metabolizma in za hujšanje, vendar so ga po več smrtnih primerih, ki so nastopili po uživanju tega proizvoda, prepovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.