Slovenija
525 ogledov

Pozor! S to ribo se lahko zastrupite.

riba odpoklic Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je odpoklicala suho in soljeno ribo (vrsta krapa) s trga.

Prek sistema RASFF so bili obveščeni o odpoklicu suhe in soljene ribe (Rutilius rutilius) s trga. Razlog za odpoklic živila je zastrupitev s hrano v Nemčiji kot posledica uživanja omenjenega živila, v katerem je bila prisotna bakterija Clostridium butulinum - nevrotoksin tipa E. 

Proizvod naj bi bil distribuiran na trge različnih držav. Dokončen seznam vseh prejemnikov trenutno še ni znan. Zaradi tega uprava poziva vse nosilce živilske dejavnosti in potrošnike (nakup prek spleta), ki so kjerkoli kupili zgoraj navedeno živilo, da so pozorni na naslednje datume dobav proizvoda na trg. 

Proizvod: suha soljena riba (Rutilius rutilius)
Tržno ime: Plötze getrocknet und gesalzen, ausgenommen
Proizvajalec: MONOLITH Süd Gmbh, Ohmstr. 7, 71083 Herrenberg, Nemčija
Serije: vse dobave na trg v obdobju 12.7.2016 – 21.11.2016

Živila ne uživajte!

V primeru nakupa, živila ne uživajte. Živilo zavrzite ali pa vrnite na mesto, kjer ste ga kupuili. V primeru, da ste živili zaužili in so se pojavili bolezenski znaki - glavobol, slabost, bruhanje, ... - takoj obiščite zdravnika. 

Uprava obenem prosi, da vsi, ki so to živilo kupili, posredujejo obvestilo z datumom nakupa, načinom nakupa (internetna prodaja oz. ime in naslov posrednika) na elektronski naslov rasff.si@gov.si.

Komentarjev 4
  • allstarr111 18:02 26.november 2016.

    Ja ok ne glih mogoče vsako, ampak sej do zdej NISO preverili ENE kot zgleda, al so bile pa vse v redu, se pravi tudi te ribe al kako, plačo pa vsak mesec dobiva na ta račun MNOGO MNOGO PREVEČ ljudi ?

  • logistika 17:42 26.november 2016.

    Ti misliš, da morajo naši preverjati prav vsako živilo, vsak artikel, vsak uvoz? Se hecaš? Si predstavljaš, kaj to pomeni?

  • allstarr111 14:15 26.november 2016.

    Ampak je pa SPET ena zanimiva zadeva, NAŠ URAD ZA VARNO HRANO, ni spet naredu NIČ, vedno dobi opozorilo od zunaj, in nato da v cajtnge in web strani, sami pa niso še NIKOL odkrili ama NIČ, dobesedno NIČ.