Slovenija
105 ogledov

Pozor: še en dan za odprtje TRR

Kartica Nik Rovan
Globe za neprijavljen ali neodprt TRR segajo do 30 tisočakov.

"Vsak samostojni podjetnik ali posameznik, ki opravlja dejavnost, mora imeti za namen opravljanja dejavnosti odprt ločen transakcijski račun (TRR)," sporočajo z davčne uprave. Le še danes lahko vsi, ki tega še niso storili, to uredijo, ne da bi jih oglobili. Velja tudi za tiste, ki poslujejo z računom, odprtim v tujini, in ga niso sporočili davčnemu organu.

Visoke globe

Sprememba zakona o davčnem postopku je namreč uveljavila visoke globe za prekršek neprijavljenega ali neodprtega transakcijskega računa. Gibljejo se med 800 in 30.000 evri za poslovne subjekte in od 400 do 4.000 evrov za odgovorne osebe poslovnih subjektov.

Komentarjev 7
  • crvit 12:17 15.januar 2013.

    O pa ja da bom to naredo.Lopovi ne vedo več kje bi nam dnar vzeli.Ko bo majer vrnil ves ukraden denar prav tako jankovič šele takrat laho DURS to zahteva od državljanov kaj a ni več za majerjevo plačo dnara al kaj banda.

  • kinard 12:10 15.januar 2013.

    Spoštovani Žurnalovci:pozabili ste/spregledali, po zakonu o plačilnem prometu in ZDOH-2 za s.p. zadošča oseben trr, ki je namenjen eksluzivno poslovnju.Kaj to pomeni?Pomeni, da "Prenahajmo Plačevati Davke S.P. " mora imeti en osebni račun, ki je ...prikaži več namenjen osebnim zadevam in še en osebni račun, ki je namenjen poslovanju!S tem je pogoj, ločen transakcijski račun izpoljen!Če kdo ne verjame naj vpraša na dursu, ampak ne B.Z. referentke, ker se vam bodo smejale in vas imele za bedaka. Mimogrede se bodo še sklicevale na predpise, ki nimajo veze s trr-ji za s.p.-je, npr zakon o bančništvu...Vsekakor razlika med poslovnim in osebnim trr-jem je par 100€ na leto, ali pa eno last minute potovanje za dve osebi.lp

  • rogixl 10:45 15.januar 2013.

    Nedotakljivih v pravni državi ne sme biti.