Slovenija
13 ogledov

Pozor, spet gosta megla

Gosta megla je bila glavni krivec tudi za hudo verižno nesrečo prejšnji teden na
1/11
Žurnal24 main
Burja, megla, snežni plazovi in vejevje na cestah. Previdno!

Teden dni je od največjega verižnega trčenja v samostojni Sloveniji, za katerega je osnovni krivec ravno megla. Fotografije.

Kot poroča Prometno informacijski center za državne ceste je na cestah zopet megla, ki vidljivost zmanjšuje zlasti na dolenjski avtocesti med priključkoma Smednik in Drnovo ter na štajerski avtocesti med predorom Golo Rebro in počivališčem Tepanje ter med priključkoma Lukovica in Domžale.

Na cesti Sevnica – Planina je na vozišče zdrsnil plaz, zato je tam promet urejen izmenično enosmerno.

V Vipavski dolini, med Ajdovščino in Nanosom, je zaradi burje promet prepovedan; na regionalni cesti za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na hitri cesti pa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton. Na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič in Idrija - Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snega na cestišču.

Snežna Slovenija
V zadnjih dneh je po podatkih Agencije za okolje RS (podatki danes ob 7. uri) največ snega zapadlo na Kredarici, in sicer 3 metre in deset centimetrov.

V Ratečah so ga dosedaj namerili 72 centimetrov, v Kočevju pa 56 centimetrov. Manj kot pol metra snega je zapadlo v Novem mestu (42 cm), Ljubljani (33 cm), Cerkljah ob Krki (29 cm), Slovenj Gradcu (25 cm) in Mariboru (22 cm).

Vse o vremenu na www.vreme.net.
Nedelja bo lepa
Jutri bo sprva precej jasno in zelo mrzlo. Najnižje jutranje temperature bodo od -13 do -7, na Goriškem in ob morju okoli -3, najvišje dnevne od -5 do 2, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.  Čez dan pa se bo oblačnost od zahoda spet povečala. Ob tem naj vas opozorimo, da bo nedeljsko jutro mrzlo in ponekod tudi megleno.

V začetku prihodnjega tedna pa se bo nekoliko otoplilo in bo začelo deževati.

 

VAŠE FOTOGRAFIJE ZASNEŽENE SLOVENIJE SI OGLEJTE V GALERIJI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.