Slovenija
18705 ogledov

Slabe novice za vse, ki točite bencin

Bencinska črpalka, dekle toči gorivo Profimedia
V torek se bodo spet spremenile cene goriv. Po analizah revije Moje finance, se bo dizel pocenil, bencin pa podražil. Vse to seveda ob predpostavki, da vlada ne bo spremenila trošarin in marž trgovcev.

Od začetka letošnjega leta se gorivo praktično vsaka dva tedna podraži. "V minulih dveh tednih, ki sta relevantna za določanje novih reguliranih cen goriv, je cena 159-litrskega soda nafte ob nemirih na Bližnjem vzhodu izrazito nihala in tako poskočila na najvišjo raven v zadnjem poletnem obdobju ter prebila vrednost 92 dolarjev za sod, nato pa se spustila na najnižjo točko v aprilu pri 86 dolarjih za sod," so zapisali analitiki Mojih financ.

Zaradi tako velikih nihanj je napovedovanje končnih maloprodajnih cen težko, nehvaležno pa je tudi zaradi vladnih posegov v trošarine ter spreminjanje marž trgovcev.

Liter bencina bi se lahko znova podražil, izhaja iz napovedi Mojih financ, in sicer za približno 1 cent na približno 1,55 evra. Če se napoved izkaže za pravilno, bi bencin prvič v zadnjih dveh letih in pol, odkar podrobneje spremljamo gibanje cen goriv, stal več od dizla.

Pri dizelskem gorivu pa na drugi strani pričakujemo pocenitev, in sicer za poldrugi cent. Liter bi tako stal približno 1,53 evra.

Komentarjev 8
 • Vrtnica 10:45 20.april 2024.

  Pod to vlado smo navajeni vsega slabega, dobrega bora nič !!

 • djdj 10:27 20.april 2024.

  Nisem verjet! 1 cent dražji? (sarkazem)

 • Avatar NickMason
  NickMason 09:53 20.april 2024.

  Vsem štrajkajočim bodo dvignili plače,zato bo gorivo še precej dražje,naredit bo treba čistko ,torej vrniti občine na prvotno stanje iz 1991 leta ,tako kot na vsaki firmi,če ni denarja treba nekoga odpustit,,vse vlade do zdaj nasploh nas večino spravila na ...prikaži večna minimalca,penzije tudi če je polna je vse skup žalost,oni se pa še kar zaposlujejo brez težav,od kod,kje vzet.