Slovenija
59 ogledov

Pozor! Težave na cesti. Velika verjetnost toče.

Opozorilo pred točo Arso
Vremenoslovci so za popoldanske ure izdali opozorilo. Verjetnost pojavljanja toče je za posamezne predele Slovenije velika. Zaradi lokalnih neviht so že bile težave.

Na primorski avtocesti med Kozino in Sežano je okoli 13. ure lokalna nevihta ovirala promet. Ob tem so na prometno-informacijskem centru voznike opozarjali, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

 

 

 

 

 

 

Agencija za okolje je nekaj pred 13. uro izdali opozorilo. V popoldanskem času bodo ob nevihtah možno močnejši nalivi, pojavlja se lahko tudi toča.

Zelo velika verjetnost pojavljanja toče je bila nekaj po 14. uri na Bovškem, Gorenjskem, Goriškem ter v Ljubljani in okolici. Kakšno uro pred tem je bila velika verjetnost toče na območju Bele Krajine, Dolenjske, Goriške, Notranjske in Spodnjega Posavja. 

Na spodnji animacije agencije za okolje, si lahko ogledate verjetnost toče. Barve označujejo verjetnost, da se ob prikazanem času na obarvanih območjih pojavlja toča (zelena - zelo majhna, rumena - zaznavna, oranžna - srednja, rdeča - velika).

Nevihte in plohe tudi še prihodnje dni

V zadnjih dneh smo že vajeni popoldanskih neviht in ploh. Vremenoslovci napovedujejo vroč vikend. Kaj prinaša prihodnji teden, pa lahko preberete v članku Vikend vroč, kako pa prihodnji teden? 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.