Slovenija
34958 ogledov

Pozor, tu stojijo novi radarji v Ljubljani

Radar na Zaloški Žurnal24
V Ljubljani smo opazili nova radarska ohišja, postavitev katerih sovpada z začetkom novega šolskega leta. Kje vse so jih postavili?

Potem ko smo v Ljubljani že opazili nova radarska ohišja, smo se obrnili na Mestno občino Ljubljana. Povprašali smo jih, kje vse bodo na (pre)hitre voznike prežali radarji in kdaj bodo začeli delovati. Iz MOL so nam potrdili, da bodo v kratkem okrepili radarsko kontrolo v prestolnici. 

"Postopek priprav za operativno uporabo novih ohišij je še v teku. Ohišja so že nameščena na Zaloški (nasproti Gostišča Portal, op. p.), Šmartinski (med bencinskim servisom in BTC-jem, op. p.) in Dunajski cesti (v Črnučah pri osnovni šoli Maksa Pečarja, op. p.)," so nam sporočili iz MOL.

Obenem so dodali, da bodo v kratkem postavili tudi radarsko ohišje v Črni vasi. Tisti, ki ste šokirano ugotovili, da ste nova radarska ohišja v Ljubljani spregledali, pa si lahko oddahnete, saj ta še ne funkcionirajo. "Javnost bomo še pred pričetkom izvajanja meritev obvestili, prav tako pa bodo lokacije označene z znaki za obveščanje z napisom 'merjenje hitrosti'," so zaključili na MOL.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • jakec1575 21:20 12.september 2023.

    Policiji se zvecer in ponoc ne da jit ven. Torej naj radar, ai opravijo svojo nalogo.

  • Avatar jezeran
    jezeran 20:54 12.september 2023.

    Po Ljubljani tako ali tako čez dan več kot 30km/h ne gre, tako da je vseeno. Ponoči pa naj kar mularijo lovijo, mi je vseeno. Samo na račun tega drugje vse šepa, ni redarjev ni policajev, folku se pa jebe

  • BenX 20:21 12.september 2023.

    Ti radarji so krivi za več nesreč, ne pa manj. Sploh, če so v križiščih. Folk namreč bolj kot na cesto gleda na števec. V Angliji jih že prav zaradi tega marsikje menda odstranjujejo (tako sem slišal, če je res ...prikaži večs ne vem). Njihov namen je samo kasiranje. Smrtnih žrtev na odsekih kjer stojijo še od časa rimskega cesarstva pa do danes praviloma ni.