Slovenija
221 ogledov

Pozor, tukaj bo cesta zaprta za ves promet!

franja Anže Petkovšek
Zaradi kronometra, ki bo v okviru Maratona Franja, bodo med 15. in 21. uro območje trase zaprto za ves promet.

V okviru kolesarske prireditve Maraton Franja se bo popoldne odvil kronometer. Start in cilj dirke bo na Ameriški ulici v BTC pred poslovno stavbo. Tekmovalci bodo s startnega mesta zavili desno na Šmartinsko cesto, dirko pa nadaljevali čez obvoznico in po cesti mimo avtocestnega priključka Ljubljana Sneberje do Šentjakoba. Od tam jih bo pot vodila po regionalni cesti mimo Dragomlja do Domžal, kjer se bodo na Ljubljanski cesti obrnili in šli po isti poti nazaj proti startu.

Celotna trasa kronometra bo med 15. in 21. uro zaprta za ves promet. Obvoz za vozila bo na relaciji Ljubljana - Črnuče - Trzin - Domžale in obratno. Obvoz v obe smeri bo urejen tudi po avtocesti med priključkoma Ljubljana Vzhod in Domžale. 

Kje bodo zapore?

Iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji bo cesta normalno prevozna. V smeri proti Novim Jaršam bo zapora v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto. Na izvozu z obvoznice Zadobrova – Šmartinska bo zapora v križišču odcepa Šmartinska cesta in Bratislavske ceste. Promet se bo preusmeril na Bratislavsko cesto. 

Zapora bo tudi v križišču Ljubljana (Šmartinska) - Šentjakob od Zadobrovške ceste do Šmartinske ceste in priključka Ljubljana Sneberje. V tem križišču ne bo možno dostopati na Šmartinsko cesto in proti Podgorici. Avtocestni priključek bo prevozen na vseh štirih krakih. 

Avtocestni priključek Šentjakob bo odprt, a bo prepovedano zavijanje proti Črnučam oz. prehajanje trase kronometra (smer Sneberje - Domžale). 

V Domžalah je predvidena zapora Savske in Kolodvorske ceste ter Ljubljanske ceste med obema križiščema s Kolodvorsko. Prehajanje zaprtih cest ne bo možno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.