Slovenija
25799 ogledov

Pozor, v teh krajih lahko popoldan pade toča

Nevihta s točo
Plohe in nevihte. Kdaj se nam obeta stabilnejše vreme?

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme. "Čez dan se bo ponekod delno razjasnilo in popoldne bo spremenljivo oblačno," pišejo pri Agenciji za okolje. "Predvsem popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, najmanj verjetne bodo v vzhodni Sloveniji." 

Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, v Vipavski dolini in na Krasu dopoldne šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo po napovedih Arsa od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Pri vremenskem portalu Neurje.si napovedujejo tudi možnost toče. "Popoldan se bodo  v zahodni in severozahodni Sloveniji (Primorska, Notranjska Gorenjska) začele pojavljati krajevne nevihte," pišejo pri Neurje.si. "Sistem neviht, najverjetneje v obliki nevihtne linije, se bo nato proti večeru in zvečer pomikal proti vzhodu oz. jugovzhodu Slovenije. Predvsem na Gorenjskem, Notranjskem, v osrednji Sloveniji, na območju Posavja z okolico ter ponekod na Dolenjskem obstaja možnost nastanka močnejših neviht s točo, nalivi in silovitejšim nevihtnim pišem."

Nevihta s točo | Avtor: Profimedia Profimedia

Jutri bo po napovedih Arsa spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, pogostejše in verjetnejše bodo sredi dneva in popoldne. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju 20, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj Celzija.

Vikend nestabilen, prihodnji teden lepo

V četrtek dopoldne bo precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. "Soparno bo," pišejo pri Arsu. "V petek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami."

V petek in soboto bo ozračje nad nami še vedno nestabilno, od nedelje do srede pa bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. Pritekal bo topel in bolj suh zrak.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"V petek in soboto bo nestalno vreme, predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki bodo v petek pogostejše," pišejo pri Arsu. "Od nedelje do srede bo povečini sončno, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo razmeroma majhna. Najvišje dnevne temperature bodo okoli ali malo nad 30 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.