Slovenija
13459 ogledov

Pozor, v torek zjutraj zna vreme pokazati zobe!

Slana
Padavine so za nami, napoved za praznične v tem trenutku sicer zelo obetavna, a vprašanje je, kaj bo prineslo torkovo jutro.

Vremenoslovci Agencije za okolje za prihajajoči teden napovedujejo stabilno vreme brez padavin. Tudi temperature bodo iz dneva v dan višje in naj bi se v drugem delu tedna dvignile tudi do 20 stopinj in čez. 

A zaradi hladnega zraka, ki se še vedno zadržuje nad nami, lahko ob razjasnitvi nastane nevarnost slane in pozebe. Vremenoslovec Janez Markošek je za Žurnal24 opozoril, da obstaja s ponedeljka na torek marsikje po državi možnost padca temperatur pod ledišče. "Zaenkrat je sicer še prezgodaj dati natančnejšo napoved, vse bo odvisno od vetra, ki bo pihal v ponedeljek. Tam, kjer bo že zgodaj oslabel, bo nevarnost padca temperatur pod ledišče večja. V krajih, kjer se bo veter zavlekel v noč, nevarnosti ne bo."

Po njegovih besedah si lahko oddahnejo na Vipavskem, kjer bo pihala burja, drugače pa bo na izpostavljenih področjih v notranjosti. "Veliko bo odvisnega od mikrolokacij, na vrhu hriba bo lahko na ničlo, spodaj v kotanji pa pod. Ampak sadjarji in vinogradniki bi morali dobro vedeti, kje so njihove bolj izpostavljene lege." Lahko pa po besedah vremenarja ponekod temperature padejo celo na -3 stopinje Celzija.

V nadaljevanju tedna bo vreme stabilno, čeprav je možna kakšna popoldanska aprilska ploha. Čez dan se bo postopoma ogrelo tudi na 20 stopinj, trenutni izračuni kažejo, da se bo suho vreme obdržalo tudi čez velikonočne praznike. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.