Slovenija
894 ogledov

Pozor, vaš otrok lahko pade iz vozička!

Odpoklic otroškega vozička
1/3
ZPS
Vozička ne izpoljnjujeta varnostnih standardov. Če imate takšnega doma, ga prenehajte uporabljati. Novo varovalo lahko dobite v kateremkoli Baby Centru.

Na poziv Tržnega inšpektorata RS je Baby Center iz prodaje umaknil otroška vozička s košaro, blagovne znamke Bugaboo, ki ne izpoljnjujeta varnostnih standardov. Gre za vozička bugaboo cameleon in bagaboo donkey.

Obstaja namreč možnost, da se v določenih situacijah varovalo odpre, kar lahko pripelje do potencialno nevarnega padca otroka iz športnega sedeža ali košare, so zapisali na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Na zvezi tudi svetujejo, naj uporabniki teh vozičkov te takoj prenehajo uporabljati. Oglasijo naj se v katerikoli trgovini Baby Centra, kjer bodo prejeli novo, izboljšano in v vsem ustrezno varovalo. Več informacij lahko dobijo tudi na spletni strani Baby Centra. Tam so tudi zapisali, da so s strani proizvajalca prejeli informacijo, da do zdaj še ni bilo poročil o morebitnih nezgodnih primerih.

Komentarjev 1
  • bla_blabla 12:39 13.marec 2013.

    Obstaja tudi moznost, da v primeru padca drevesa na vozicek le ta ne zasciti dojencka po standardu FDG/F-73. Tako da je najboljse da se preneha z uporabo in dokler dojencek ni star 18 let, ga ne spustit iz stanovanja.