Slovenija
38 ogledov

Pozor, velikonočna gneča na cestah!

slovenija 08.04.10 guzva na avtocesti, gneca zaradi prometne nesrece, kolona voz Nik Rovan
V velikonočnih praznikih se prvič pred poletno sezono na slovenskih cestah pojavi večje število vozil s tujo registracijo. Prometno informacijski center napoveduje gnečo in svetuje, da se vozniki ustrezno pripravijo.

"Kljub temu, da so letos velikonočni prazniki razmeroma zgodaj, tudi tokrat v prihajajočem koncu tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski," opozarjajo na Prometno informacijskem centru za državne ceste.

Največja gneča bo nastopila jutri, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej, lahko povečan promet pričakujemo tudi že danes, ko je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

Na teh prehodih se čakanje lahko podaljša tudi za ostali promet, predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, v manjši meri tudi Sečovlje in Dragonja. Po izkušnjah je pričakovati čakalne dobe do pol ure, za tovorna vozila pa lahko tudi dve uri ali več. 

Predvidena dela in zapore 

Predor Karavanke
Dela v predoru Karavanke bodo od danes do vključno ponedeljka, 28. marca, prekinjena; predvideno je, da bo v okviru geoloških raziskav za zgraditev druge cevi predor od vključno torka, 29. marca, znova predvidoma trikrat na dan po pol ure zaprt proti Avstriji (predvidoma od 7. do 7.30, od 15. do 15.30 ter od 23. do 23.30 ure).
 
Lj obvoznica
Do jutri bo promet oviran zaradi meritev odsevnosti talnih oznak; meritve se bodo izvajale s pomično zaporo in v posameznih smereh, ki ne predstavljajo »prometnih konic«.
 
Primorska avtocesta A1
Na odseku med Logatcem in Vrhniko bo v smeri Ljubljane v sredo, 30. marca, med 8. in predvidoma 12. uro zaprt vozni pas prek viadukta Verd pri Vrhniki; promet prek viadukta bo zaradi nujnih vzdrževalnih del potekal proti Ljubljani le po prehitevalnem pasu, pričakovati je zastoje.
 
Dolenjska avtocesta A2
Na odseku Bič – cestninska postaja Dob je od torka, 29. marca, do petka, 1. aprila, predvidena sanacija asfalta.
 
Omejitve za tovorni promet
V Sloveniji velja omejitev tovornega prometa tudi na velikonočni petek, potem pa v nedeljo in ponedeljek. V soboto omejitve v Sloveniji ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.