Slovenija
16 ogledov

Pozor, vse več smučarskih poškodb

Manjša zasedenost hotelov, manj obiskovalcev na smučiščih v Kranjski Gori, prvi Žurnal24 main
UKC Ljubljana. Lani so oskrbeli 1.500 poškodovanih smučarjev. Pred počitnicami opozarjajo na previdnost.

Ljubljana. “V zadnjem času na urgentnem kirurškem bloku in kliničnem oddelku za travmatologijo opažamo povečanje števila poškodb smučarjev in deskarjev na snegu,” so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana in pred zimskimi šolskimi počitnicami, ki se začnejo v soboto, opozorili na previdnost.

V smučarski sezoni 2010/11 je policija na slovenskih smučiščih obravnavala dve smrtni nesreči, 41 nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 25 z lahkimi, v letošnji sezoni (od novembra do konca januarja) pa deset nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in štiri z lahkimi. Prav zato bodo policisti med 18. in 26. februarjem izvajali poostren nadzor na slovenskih smučiščih. Tistega, ki ne bo ravnal v skladu z ukrepi za varno smučanje, ga lahko oglobijo z od 200 do 600 evri in mu odvzamejo smučarsko vozovnico. Anže Kristan, vodja urgentne travmatološke ambulante v UKC Ljubljana, ob tem svetuje: “Smučarji in deskarji naj se držijo smučarskih prog ter se izogibajo 
pitju alkohola.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.