Slovenija
92 ogledov

Pozor, žabe na cesti

Začetke akcij spremljajte na straneh Zverca.si in Bodieko.si 
ali prek Facebooko Žurnal24 main
Pomagajmo dvoživkam. Marca potekajo selitve žab in krastač.

Te dni bodo žabe in krastače znova začele svojo vsakoletno selitev iz prezimovališč v mrestišča. Na Facebooku obstaja stran Pomagajmo žabicam, na kateri boste našli zemljevid z vnesenimi lokacijami, kjer vsako leto potekajo akcije prenašanja dvoživk, več o akciji pa lahko preberete tudi na spletnih straneh Zverca.si in Bodieko.si

Več novic iz rubrike Ekoist, si preberite na tej povezavi.

Sodelujte kot prostovoljci. Vsi, ki poznate kraje v svoji bližini, kjer spomladi dvoživke prečkajo cesto (in tam večinoma končajo), in bi bili pripravljeni kakorkoli sodelovati pri prenašanju dvoživk v svojem kraju, lahko lokacijo sporočite na naslov zabe@zverca.si.

Žabicam pomagate tako, da jih prenesete na drugo stran ceste in jih nekaj deset metrov od ceste previdno stresete iz vedra na travnato površino. Priporočena oprema prostovoljcev so dežni plašč, škornji, vedro, dobra svetilka in odsevni jopič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.