Slovenija
29 ogledov

Pozor, zapihal bo močan veter

burja Žurnal24 main
V popoldanskih in nočnih urah bo v severovzhodni Sloveniji zapihal okrepljen severozahodni veter. Veter bo jutri dopoldne oslabel.

Agencija RS za okolje je izdala opozorilo zaradi močnega severozahodnika, ki bo sredi noči na četrtek pihal predvsem na območju severovzhodne Slovenije. Najvišja hitrost vetra bo do okoli 80 kilometrov na uro, na vrhovih Pohorja pa do 100 kilometrov na uro. Veter bo v četrtek dopoldne slabel.

Za danes med 11. in 18. uro je za območje severovzhodne  in jugovzhodne Slovenije med 12. in 21. uro izdan rumeni alarm.

Spletna stran Meteoalarm je za jutri med 1. in 10. uro dopoldne razglasila oranžen alarm za območje severovzhodne Slovenije, medtem ko bo na območju severozahodne Slovenije od 1. do 12. ure veljal rumeni alarm.

Vremenski obeti

Danes bo sicer v večjem delu države delno jasno z zmerno oblačnostjo, predvsem v zahodni in severni Sloveniji pa bo pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Zvečer lahko v severovzhodni Sloveniji pade nekaj dežja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Ponoči in jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, v krajih z vetrom do 4, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

V petek bo na vzhodu še povečini sončno, drugod bo več oblačnosti. V hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo popoldne rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.