Slovenija
8118 ogledov

Pozor, zaradi slabše kakovosti odpoklicali izdelek!

Odpoklic izdelka STA
Potrošnikom svetujejo, naj živila ne zaužijejo.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani nosilca živilske dejavnosti obveščena o odpoklicu Piškotov petit bio 450g proizvajalca Dolci della Venezie in distributerja EcorNaturaSi. Odpoklic se izvaja zaradi zmanjšane organoleptične kakovosti proizvoda.

Rok uporabe najmanj do 6. 9. 2023 in 27. 10. 2023.

Zgoraj naveden proizvod je bil naprodaj v poslovalnicah Kalček, trgovina z ekološkimi izdelki. Potrošnikom se svetuje, da živila ne zaužijejo. Izdelek se lahko vrne na mesto nakupa.

Kaj so organoleptične kakovosti?

Organoleptične lastnosti so sicer lastnosti živalskih izdelkov, ki spodbujajo človeške čutne organe kot je okus, vonj, barva in videz živil, je zapisano na spletni strani Eurolaba. Zaradi boljše kakovosti hrane je potrebna organoleptična analiza, kjer se meri in ocenjuje, ali so proizvodi želene kakovosti. Tovrstna analiza se izvaja v okviru fizikalnih analiz v pooblaščenih laboratorijih, kjer preverjajo okus vonj, barvo in videz proizvoda.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 06:47 09.avgust 2023.

    Mama mia, kaj dela pohlep. V bivši jugi smo imeli ogromno domačih proizvajalcev piškotov. Zdaj imamo šest skreganih narodov in pogorišče gospodarsko usmerjene države. Kar pluvajte tisti ki niste preživeli YU.