Slovenija
13569 ogledov

Pozor, zastoji na cestah na več odsekih

Dars
Vozne lastnosti so slabše, potrebna je dodatna previdnost.

Na naših cestah, zlasti v smeri proti Avstriji, nastajajo zastoji.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji prihaja do zastojev, dolgih 10 kilometrov. Izvoz Jesenice vzhod, Lesce je dovoljen samo za lokalni promet, zaprt je tudi uvoz Hrušica proti Karavankam. ''Proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Lesce,'' piše na straneh prometno-informacijskega centra.

Obenem kolona vozil nastaja pred predorom Ljubelj proti Avstriji, ki občasno tudi zapirajo.

Na primorski avtocesti nastaja gneča posameznih odsekih med Senožečami in Brezovico proti Ljubljani. Pot se na relaciji podaljša med 30 in 40 minutami.

V Ljubljani pred razcepom Kozarje iz smeri južne in zahodne ljubljanske obvoznice do Brezovice proti Kopru je prav tako moč pričakovati zamudo med 30 in 40 minutami.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Potrebno je čakati od pol ure do dveh ur pri vstopu na državo pri Dragonji, Starodu in Gruškovju.

Zaradi večje količine padavin ter vode na vozišču so vozne lastnosti slabše in zavorne poti daljše. Nestanovitno vreme bo vztrajalo tudi danes, zato naj bodo vsi udeleženci v prometu previdni.

V zastoju ustvarite reševalni pas.

Komentarjev 2
  • Zebra12 17:54 19.avgust 2022.

    Pri nas je tabla "samo za lokalni promet", pa je nihče od turistov ne upošteva.. Zanimivo mi je, da še noben policaj ni tega opazil, ker bi kar lepo napolnili državno blagajno, pa še lokalne ceste bi tujci pustili pri miru.

  • rd2dmk2 14:15 19.avgust 2022.

    zaradi mene lahko zaprete vse izvoze iz AC direkt iz ljubljane. turist naj bodo tam na AC, domačini pa saj poznajo staro pot. lepo, mal bolj počasi, ampak v miru in brez zastojev. pa nehite učit tujce da lahko zasedejo ...prikaži več čist vsako vaško pot, samo zato da bodo delal dren, prej pa ne bo nihče prišel, ne oni, ne domačini, ki morajo prist iz ene vsi v drugo. in redarske službe. če je na vrhu vrščica vse zabasano, komu mar, tam razen bedanca in pehte ni noben doma. drugje pa s(m)o!!!!