Slovenija
2870 ogledov

Pozor: Zastoji na cestah, ponekod zapore zaradi poplav

Zastoji na štajerski avtocesti. Žurnal24
Na cestah so zimske razmere, ponekod so ceste poplavljene. V posameznih delih države nastajajo zastoji.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je na štajerski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred Šentrupertom proti Ljubljani. Nastal je zastoj. Pričakuje se zamuda približno 15 minut.

Na štajerski avtocesti je zaradi okvare tovornega vozila oviran promet med predorom Ločica in priključkom Vransko proti Mariboru.

Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo proti mestnim središčem, predvsem na dolenjski avtocesti med Višnjo Goro in Malencami in na štajerski avtocesti med Krtino in Šentjakobom, na pomurski avtocesti med Lenartom in Pernico proti Mariboru. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj tovornih vozil dolg 2 kilometra.

Na cestah so zimske razmere

Zaradi zimskih razmer je cesta čez prelaz Vršič zaprta. Na cesti Črni Vrh - Col in na hrvaški strani mejnega prehoda Petrina velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike, prav tako pa je v veljavi prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje.

Popolna zapora ceste zaradi poplavljenosti velja na relaciji Smednik - Zameško - Kostanjevica, v Koprivniku.

Ponekod pa je promet oviran zaradi poledice, zato je priporočena dodatna previdnost. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.