Slovenija
24 ogledov

Požrtvovalnost in pomoč nagrajena

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ob dnevu civilne zaščite bodo podelili priznanja za požrtvovalnost pri reševanju človeških življenj in materialnih dobrin.
Prejemnike priznanj  civilne zaščite lahko preverite tukaj.

Ob dnevu civilne zaščite, ki ga praznujemo 1. marca, so že danes posameznikom, ustanovam in podjetjem podelili priznanja za požrtvovalnost pri reševanju človeških življenj in materialnih dobrin.

Priznanja civilne zaščite se podeljujejo za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči (bronasti znak CZ), za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami (srebrni znak CZ), za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti in usposobljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč, hrabra dejanja ter raziskovalne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami (zlati znak CZ) ter za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanje okolja ob naravnih in drugih nesrečah (plaketa CZ).

Prejemnike priznanj civilne zaščite na Brdu si lahko ogledate tukaj.
Podeljena priznanja civilne zaščite
Ob dnevu civilne zaščite je danes v kongresnem centru na Brdu pri Kranju potekala vsakoletna osrednja državna prireditev, na kateri je bila slavnostna govornica ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

Na prireditvi sta poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj in v. d. generalnega direktorja URSZR Darko But podelila priznanja CZ ljudem, ki so se izkazali pri varovanju človeških življenj in lastnine ob naravnih in drugih nesrečah. Podelila sta kipec, pet plaket, šest zlatih znakov, 11 srebrnih in 19 bronastih znakov.

Na državni in regijskih prireditvah, ki bodo v prihodnjih dneh potekale po vsej Sloveniji, bodo do predvidoma 10. marca v vseh 13 izpostavah podelili še ostala priznanja, skupaj kar 397 priznanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.