Slovenija
58 ogledov

PR-ovec začasni urednik Dela

Delo časopis Žurnal24 main
Družba FMR, ki ima v lasti medijsko družbo Delo, je na položaj vršilca dolžnosti odgovornega urednika časopisa Dela imenovala Gregorja Knafelca.

Gregor Knafelc bo na položaju v. d. odgovornega urednika s 1. februarjem 2016 zamenjal dosedanjo odgovorno urednico Matejo Babič Stermecki, ki ostaja zaposlena na Delu.

Gregor Knafelc, univerzitetni diplomirani komunikolog, je dolgoletni svetovalec družbe FMR za odnose z mediji in je v zadnjem letu aktivno sodeloval pri procesu nakupa in pri pripravi strategije razvoja medijske hiše Delo, so sporočili iz družbe FMR.

Ustvarili bi radi več prihodkov iz digitalnih vsebin

Po sprejetju poslovnega načrta za leto 2016 in v skladu z usmeritvijo strategije razvoja o preoblikovanju družbe v digitalno založniško družbo je menjava na uredniškem mestu časopisa Delo eden pomembnejših aktivnih korakov v smeri razvoja novega poslovnega modela medijske hiše, so sporočili iz FMR. Prednostne naloge novoimenovanega v. d. odgovornega urednika Dela bodo tako sodelovanje pri nadaljnjem prestrukturiranju družbe, reorganizacija uredništva časopisa Delo in zagon tehnoloških naložb, ki bodo temelj za vzpostavitev novih poslovnih modelov. Družba Delo načrtuje v naslednjih letih povečano ustvarjanje prihodkov iz digitalnih vsebin.

Knafelc za pluralne in neodvisne novinarske vsebine

"Moja vloga vršilca dolžnosti odgovornega urednika bo zagotoviti nemoteno kreativno, pluralno in neodvisno ustvarjanje novinarskih vsebin. Hkrati bom sodeloval pri nadaljevanju prestrukturiranja Dela, reorganizaciji uredništva časopisa Delo in predvsem pri zagonu projektov tehnološke prenove, ki bodo omogočili razvoj novih poslovnih modelov in posledično prihodkov iz digitalnih platform v naslednjih letih. Neodvisnost, prizadevnost in strokovnost Delovih novinarjev in finančno stabilni lastnik, ki podpira nov investicijski cikel v medijski hiši so osnove za optimističen pogled v prihodnost Dela. Naši napori bodo šli v smeri, da bo Delo še naprej vodilno pri kreiranju dobrih vsebin na vseh digitalnih platformah in v tisku ter da se bo razvijala pozitivno naravnana kultura znotraj hiše," je povedal Knafelc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.